Samsun’un Atakum ilçesinde düzenlenen “Hayra Davet Etkinlikleri” başladı.

İhtiyaç sahibi öğrenciler ve aileler yararına gelir sağlamak amacıyla düzenlenen kermes dualarla açıldı.

Semerkand Vakfı paydaş kuruluşlarınca destek verilen Hayra Davet Etkinlikleri’nin açılışını Semerkand Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Bahadıroğlu gerçekleştirdi.

On gün boyunca açık kalacak olan kermese ilişkin açıklamalarda bulunan Dr. Mustafa Bahadıroğlu, “Birçok hayır sahibinin bir kısmı ellerindeki maddi imkanlarla bu hayra destek vermişler, bir kısmı da canlarıyla hizmet ederek hayra iştirak etmişler. Hakikaten tam manasıyla bir Hayra Davet Etkinliği olmuş.  Buradaki insanlar hiçbir çıkar gözetmeksizin sadece Allah’ın (c.c) rızasını kazanma adına bu hizmetleri yapıyorlar.. Günümüzde yaygın bir şekilde kullanılan sponsorluk kelimesi hayrın manası ile çelişiyor. Yani hayırsever yerine sponsor demeyi tercih ediyorlar. Bu materyalist bir ifadedir. Sponsor dediğimizde hayır yapandan ziyade kendi reklamını yaptıran, orada görünmek, öne çıkmak gibi çıkarların söz konusu olduğu bir anlayış ortaya çıkıyor.

Buradaki insanlar öyle değiller. Bu insanlar sadece Allah’ın (c.c) rızasını gözeterek hayır yapıyorlar. Hayırseverlerin düzenlediği bu etkinliğin açılışını yapmak bizlere nasip oldu. Emeği geçenlere ve bizi böylesi hayırlı bir etkinliğe davet edenlere teşekkür ediyorum.” Dedi.

Bayanlar ve erkekler için ayrı ayrı alışveriş alanları oluşturulan kermeste; çeyizlik eşyadan, beyaz eşyaya, gıdadan tekstile her bütçeye uygun ürünler bulunuyor.

Gündüzleri alışveriş yaparak hayra ortak olan katılımcılar akşamları ise Ser Organizasyon’un düzenlediği ücretsiz sahne etkinliklerini izleme imkânı buluyor.

Mimar Sinan Mahallesi Alparslan Bulvarında düzenlenen kermes 16 Temmuz’a kadar açık kalacak.