Semerkand Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Bahadıroğlu Kazakistan ve Kırgızistan’daki Semerkand gönüllüleri ile bir araya geldi.

Kazakistan’ın Astana, Almatı ve Çimkent şehirlerinde seminerler vererek Semerkand Vakfı’nın ilkelerini anlatan Dr. Mustafa Bahadıroğlu’na Uluslararası Semerkand Derneği sorumlusu Ramiz Araz da eşlik etti.

Gittiği yerlerde Semerkand Vakfı’nın hizmetlerini ve hizmetler esnasında dikkat edilmesi gerekilen hususları anlatan Mustafa Bahadıroğlu, bölgedeki faaliyetler hakkında da bilgi aldı.

Hacegan Derneği’nin misafirperverliğinde Yersik köyünü de ziyaret eden Bahadıroğlu, Ahıska Türklerinin yoğunlukta yaşadığı bölge halkıyla tanışma fırsatı buldu.

Kazakistan ziyareti sırasında Almatı Başkonsolosu Rıza Kağan Yılmaz’la da bir araya gelen Mustafa Bahadıroğlu daha sonra Hüdayi Vakfı’nı ziyaret etti.

Kazakistan ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulunan Dr. Mustafa Bahadıroğlu, dış etkenlerden dolayı yıllardır kendi değerlerinden uzaklaştırılan bölge halkıyla tekrar bağ kurma fırsatı bulduklarını söyledi.

Dr. Mustafa Bahadıroğlu, “Kendi değerlerinden koparılan kardeşlerimize tarihi bağlarımızı hatırlama ve hatırlatma imkânı bulduk. Kazakistan’ın Astana, Alhatı, Çimkent ve Ahıska Türklerinin yoğunlukta yaşadığı Yersik köyünde çeşitli seminerler verdik. Buradaki hizmetleri yerinde inceledik. Tarihi bağlarımızın tekrar kuvvetlenmesi için bölgedeki faaliyetlere elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Umuyorum ki ilerleyen yıllarda ziyaretlerimizi de sıklaştırarak bölge halkının manevi taleplerini yerine getirebileceğiz. Burada bize ev sahipliği yapan Kazakistan Hacegan Derneği’ne misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyorum.” Dedi.

Semerkand Gönüllülerinden Ahmet Şahin Hoca da Kırgızistan’ın Bişkek, Issık Göl, Özbekistan’ın Taşkent ve Buhara kentlerinde seminerler gerçekleştirdi.

Kazakistan’dan sonra Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’e geçen Bahadıroğlu buradaki ziyaretlerini tamamladıktan sonra yurda döndü.